Feels Like Home

stue

Sommerhuskøkken fik en make-over

Køkken før

Sommerhuskøkken fik en make-over:
Et godt slidt og brugt lille sommerhuskøkken har her fået en genopliving med nye køkkenelementer og bordplade fra IKEA.
Der er blevet malet med 2 forskellige grå nuancer på gulv og vægge, og bordhøjden er blevet løftet, så den nu passer til husets kok.
Men den største forandring er udvidelsen af dørhullet, så man nu kan sidde ved spisebordet i stuen og være en del af køkkenet. Det giver lys, luft og åbenhed og gør, at køkkenet føles meget større end det egentlig er 🙂
Se her førbilleder, mine skitser med indretningsforslag og resultatet af ombygningen.

Moduler er Metod fra IKEA. Bordpladen hedder Ekbacken og tæppet hedder Råvaror

Skriv til mig her,  hvis du har brug for hjælp til at optimere din indretning.

sommerhuskøkken fik en make-over
sommerhuskøkken fik en make-over
køkken før
sommerhuskøkken fik en make-over
sommerhuskøkken fik en make-over
sommerhuskøkken fik en make-over

12 meter lang og smal stue – hjælp!

12 meter lang og smal stue

12 meter lang og smal stue - Hjælp!
Denne kunde fik hjælp til at indrette deres 12 meter lange og dejlige nybyggede stue.
Det kan nemlig være noget af en udfordring at lave en hyggelig og rummelig stue med plads til flere funktioner, når der samtidig skal tænkes i gangbaner og mere trafikerede områder...
Løsningen blev at lave en sofagruppe, der deler stuen op i en tv/lounge-afdelingen med ryggen mod resten af stuen. Sofaerne er modulsofaer fra Hay.
De er placeret midt i rummet, så de udnytter bredden af rummet mest muligt.
I den forreste del af stuen er der lavet en hyggeplads og et lille bibliotek med en indbygget daybed. Siddegruppen og reolerne er til gengæld placeret langs væggen, så der fin plads til passage i mellem.
Og så kom der de lækreste gardiner i hør fra &Drape til at holde igen på solen, give privatliv og ikke mindst hygge.

Se her førbilleder, min skitse til kunden med indretningsforslag og resultatet af ombygningen.

Reolerne er Kubikreoler i eg fra Trævarefabrikkerne. Daybed er Innovation Living Napper Daybed fra Ilva. Lille bord bag sofa er fra Distinct Coffe Table fra Ferm Living. Tæppet er Lohals fra IKEA. Stolene er privateje.

Skriv til mig her,  hvis du har brug for hjælp til at optimere din indretning.

12 meter lang og smal stue
12 meter lang og smal stue
12 meter lang og smal stue
12 meter lang og smal stue

Vi gider ikke hvide vægge!

Glasvæg i entre

Denne kunde var bare træt af hvide vægge!
De trængte i den grad til at få tilført noget spræl, skæg og liv til de lange hvide flader i deres dejlige hus.
Min indretningshjælp indeholdt forslag til, hvordan de kunne bruge farver, ideer til farvekombinationer og en masse smånips og småmøbler, som gav liv og karakter til rummene.

I gangen blev det den lækre blå/grønne Jotun Free Spirit #5489 og lange fine hylder til at udstille børnenes kunst og binde trækarmene og farver sammen.
Stuen fik en lækker farvekombination af Jotun Statement Blue #4863 og
Jotun Senses #2024.
Ved at lave en lang hylde, der fortsætter på hver side af pejsen, blev rummet bundet sammen. Og der kom ikke mindst et sted at stille hyggelige ting.
Noget, der kan være en mangelvare i nyere huse med vindue fra gulv til loft...

Du kan se alle Jotuns skønne farver her: Jotun Lady

Skriv til mig her,  hvis du har brug for hjælp til at optimere din indretning.

Et extra rum med en glasvæg

Glasvæg i entre

Få et extra rum med en glasvæg!
I denne dejlige lejlighed på Christianshavn går man fra hoveddøren direkte ind i stuen.
Det gør man faktisk i mange nyistandsatte lejligheder, hvor entre, opbevaring og afskærmning ikke er prioriteret højt. Derfor kan det være en rigtigt god ide at lave en let og åben afskærmning og få et extra rum med en glasvæg.
Det giver en væg at indrette op ad og kreerer et hyggeligt hjørne. Det giver også mulighed for opbevaring på bagsiden. I dette tilfælde var opbevaring ikke et behov, men væggen giver en dejlig hyggekrog.
Desuden er døren til det tilstødende rum "blændet" med en glasvæg. Bag glasvæggen er der en skydedør, så man kan lukke af. Men til dagligt er der åbent, og det giver lys på tværs af lejligheden uden at se rodet ud.
Bemærk den lille fine løsning med planter i vinduet ved trappen 🙂 Det camouflerer en kedelig udsigt og giver noget dejligt grønt at se på i stedet.
Væggen er bygget af dygtige jernogglas og min yndlingssnedker, Angus fra anguswoodwork.

Skriv til mig her,  hvis du har brug for hjælp til at optimere din indretning.

Få et extra rum med en glasvæg

Mangler du en entre? Så byg en!

En udfordring i nye eller nyrenoverede lejligheder/rækkehuse kan være, at man nogle gange sparer en entre væk.. det giver mange problemer med sko, jakker, tasker og alt det gear, man ikke gider at have udsyn til fra stuen. Så nogle gange er løsningen simpelthen at bygge et rum i rummet som her. Skillevæggen blev lavet tilpas tyk til, at den fungerer som et møbel, så der blev plads til sko på den ene side og bøger på den anden side. Og så giver glasdelen en lethed, men også en karakter til rumdeleren, som gør den til et spændende element i indretningen.

En anden ting, der ofte er overset, er opbevaring. Derfor blev der i denne lejlighed bygget en reol, som går fra gulv til loft. Nederst i reolen er det en udvidelse af køkkenets kapacitet med lukkede rum og øverst giver de åbne rum en spændende endevæg i stuen. Højden understreger den pompøse loftshøjde i lejligheden.

Kunden fik eksakte tegninger af, hvordan entreen ville opleves, når man trådte ind, og hvordan de specialbyggede møbler ville give rum til alle deres bøger og ting. Desuden havde jeg medtaget kundens egne møbler, så de kunne se, hvordan de ville passe i rummet.

Skriv til mig her,  hvis du har et rum, der trænger til at blive optimeret.

Lille stue blev større

Denne kunde er flyttet fra hus til en noget mindre lejlighed. De havde lyst til en frisk start, og havde derfor skilt sig af med de fleste af møblerne fra huset.
Lejligheden består, udover et par værelser, af en kombineret stue/køkken/alrum, som stadig gerne skal kunne rumme, når familien samles og der er gæster.
Derfor er kunsten at få møbler ind, der rummer uden at fylde for meget, som giver en oplevelse af bredde/dybde eller rummelighed, eller fleksible møbler som det lille runde spisebord, der kan udvides med plader til 8-10 gæster.
Den smalle reol på væggen i hele væggens bredde understreger rummets bredde. Den er malet i samme farve som væggen, hvilket gør den let og meget lidt dominerende. Familien havde ikke behov for megen reolplads, men i nyere byggeri er der ofte ingen vindueskarme, så det er rart at tænke andre muligheder ind i rum til at stille ting på.
Lys i hjørnerne af et rum giver også en større rumfornemmelse.
Og så giver et stort tæppe, hvor vi bruger lidt af gangbanen imellem stue og køkken, oplevelsen af, at stueafdelingen er større, end den egentligt er.
Små tricks, der gør, at kunden har oplevelsen af, at deres nye stue er større end den i huset 🙂
Se også hvordan man kan camouflere et stort TV ved at hænge billeder omkring TV´et. At kunden her så gik skridtet videre og købte et Frame TV fra Samsung, som viser et selvvalgt maleri, når TV`et er slukket, gør det bare endnu mere overbevisende.
Dette er samtidig et herligt eksempel på, at kunden har fulgt mine ideer næsten 1:1 🙂

Skriv til mig her,  hvis du har et rum, der trænger til at blive optimeret.

Indtag rummet!

At indtage et rum, er noget jeg tit opfordrer mine kunder til! Det kan faktisk være lidt angstprovokerende og svært at fylde et nyt, stort rum ud, så det virker rart og naturligt.
Derfor ender mange møbler ude langs kanten af rummet og efterlader et dansegulv, som kan være skønt, men som ikke bruges så ofte trods alt..
Et stort rum kan fungere rigtigt godt med tungere møbler og farver, som kan være med til at give en balance.
Se her et fint eksempel på, hvordan den mørke væg samlede rummet, og hvordan det pludselig blev et sted, man har lyst til at sidde.

Skriv til mig her,  hvis du har et rum, der trænger til at blive optimeret.

Gang i stuerne!

Sikke et travlt efterår!
Flere større projekter, som jeg glæder mig til at vise mere om senere. Og så en masse dejlige mindre projekter. Især er der gang i indretningen af stuerne! De skal være personlige, hyggelige, have farver og karakter. Og frem for alt skal de vise, hvem der bor i rummene. Jeg elsker at afkode din stil, bruge de ting du holder af i en ny kontekst og så tilføje de små lækre detaljer, der gør, at det hele pludselig hænger sammen.
Der kommer før og efterbilleder af flere af projekterne senere 🙂

Skriv til mig her,  hvis du har et rum, der trænger til at blive optimeret.

Førstehjælp til træt entre

En helt ny entre! Ny farve på væggen, bedre udnyttelse af lille indhak i væg, og fremfor alt ny belysning! Der skal ikke så meget til at give nyt liv til en entre.
Farven på væggen er Jotun Lady Pure Color glans 5 i farven "Sheer Grey" fra 2019 farvekortet. Lamperne er fra Nordlux. De er egentlig lavet som udebelysning, men kan sagtens bruges indenfor. Vi valgte dem, fordi de ikke fylder så meget ud i rummet i gangbanen, de giver masser af godt lys med en stor belysningsflade, og de ser funky ud!
Det lille indhak var hos den tidligere ejer brugt til opbevaring af jakker. Nu er der sat hylder i birkefiner i, som giver plads til 18 par sko og en måge! Vild luksus at have gulvet fri for sko.
Metalhylderne på væggen er fra Anne Linde. Tæppet på gulvet er Lohals fra IKEA.

Skriv til mig her,  hvis du har brug for hjælp til et rum, hvor funktionaliteten eller indretningen driller.

Opgradering af redigeringssuite

På bare 2 uger fik vi opgraderet endnu en suite hos travle Larsen VFX. Alle funktionaliter blev vendt om, så kundepladsen blev større og mere komfortabel. Teknikerpladsen blev løftet op på et lille podie, så der blev mere albuerum og ikke mindst bedre udsyn.
Væggen er beklædt med akustikpaneler fra Wood Up, som dæmper lyden i rummet, og gør det enormt behageligt at arbejde i. Aku-paneler kan bruges alle steder, hvor man gerne vil forbedre akustikken, og så er de så varme og skønne at se på.

Vi fik også strammet loungeområdet op, så der nu er en større opdeling af funktioner:
et sted, hvor kunder kan sidde med laptops og arbejde, og et lille afdæmpet hyggeområde med sofa og væg i samme lækre nuance. Sofaen er fra Munk Collective og farven er Flügger Lounge Time 16.

Men mest glade er vi nok for skillevæggen i trælameller bygget til stedet. Den har noget retro og 70´er villa over sig, og er alligevel stram og elegant. Hylden giver plads til kaffe/frugt/slik og så giver den privatliv uden at lukke helt af.

Skriv til mig her,  hvis du har brug for hjælp til et rum, hvor akustikken, funktionaliteten eller indretningen driller.

1 2